Friday, October 14, 2011

General and Oral Anatomy and Physiology MCQ (1-10)

1. Which of the following characterizes the temporomandibular joint?

a. It has one synovial cavity.
b. It is a syndesmosis joint.
c. It has two synovial cavities.
d. It has no synovial cavity.

ANSWER: B


2. Which cells are destroyed by the HIV in acquired immune deficiency?

a. Plasma cells
b. T4 cells
c. B-lymphocytes
d. T8 cells

ANSWER: B


3. Which of these is a secretion of the posterior pituitary that has a vasopressor property sometimes used as vasoconstrictors in local anesthetic solutions?

a. ACTH
b. Oxytocin
c. Antidiuretic hormone
d. Prolactin

ANSWER: A


4. Elevation of the mandible is accomplished by

a. Masseter and temporalis muscles
b. Masseter, temporalis and medial pterygoid muscles
c. Masseter, temporalis and lateral pterygoid muscles
d. Masseter muscles

ANSWER: B


5. Which of these permanent teeth succeeds the first decidous molars?

a. Second permanent bicuspid
b. First permanent bicuspid
c. First permanent molars
d. Second permanent molars

ANSWER: A


6. Alpha cells of the islets of Langerhans are the source of 

a. Secretino
b. Insulin
c. Glycogen
d. Glucagon

ANSWER: D


7. Which part of the central nervous system regulates and maintain an environment for cells to function properly

a. Sensory nervous system
b. Motor nervous system
c. Antonomic nervous system
d. Brain

ANSWER: D


8. The organic matrix of bone is composed largely of collagen and

a. Citrate
b. Glycosaminoglycans
c. Lipids
d. Dextrans

ANSWER: C


9. Cytoplasmic ribonucleic acid is localized in

a. Mitochondria
b. Lysosome
c. The Golgi Apparatus
d. Granular endoplasmic reticulum

ANSWER: C


10. The fibrillar matrix of dentin is

a. Collagen
b. Eukeratin
c. Reticulin
d. Elastin

ANSWER: C


Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "General and Oral Anatomy and Physiology MCQ (1-10)"

Post a Comment