Thursday, October 13, 2011

Anesthesiology & Pharmacology MCQ (1-10)

1. Site absorption is the gastrointestinal tract

a. Parental route
b. Topical route
c. Oral route
d. Inhalational route

ANSWER: C


2. The basic phases of drug action

a. Pharmacodynamic phase
b. Pharmacokinetic phase
c. Toxicology phase
d. Pharmaceutical phase

ANSWER: A


3. A psychophysiological process expressing the persons over manifestation of unpleasant sensation

a. Pain perception
b. Pain impulse
c. Pain reaction
d. Pain resistance

ANSWER: C


4. A compilation in a medically compromised patient during administration of local anesthesia is most likely due to:

a. Failure to apply emergency measure
b. Slow deposition
c. Lack of preoperative disposition
d. Inadequate analgesia

ANSWER: C


5. The Gate Control Theory is developed by

a. Melzack and Wall
b. Descartes
c. Monhelm
d. Gold & Scheider

ANSWER: A


6. Occurs through the pores of the cell membrane

a. Active transport
b. Filtration
c. Pinocytosis
d. Simple Diffusion

ANSWER: B


7. The maxillary division of the trigominal nerve is:

a. Mixed
b. Entirely motor
c. Entirely sensory
d. None of these

ANSWER: C


8. Local anesthetic is most effective in

a. Alkaline issue
b. High dose
c. Inflames tissue
d. Acidic tissue

ANSWER: A


9. A nerve cell in a depolarize or state reverse polarity

a. The inside of a nerve cell is a rest
b. The inside of a nerve cell is negatively charged in relation to the outside which is negative
c. The inside of a nerve cell is positively charged in relation to the outside which is positive
d. No difference in electric potential between the inside and the outside of the nerve

ANSWER: C


10. Local anesthetic of the ester group undergo biotransformation by

a. Synthesis
b. Microsomal enzymes
c. Hydrolysis
d. All of these

ANSWER: C










Digg Google Bookmarks reddit Mixx StumbleUpon Technorati Yahoo! Buzz DesignFloat Delicious BlinkList Furl

0 comments: on "Anesthesiology & Pharmacology MCQ (1-10)"

Post a Comment